Rövid leírás:
A Maca (Lepidium meyenni) egy gyökérzöldség, ami a közép-perui Andokban fejlődik kemény körülmények között, 4000 méter magasság fölött. Ezzel a maca gyökér a világ egyik legmagasabban termő növénye! Már évezredek óta használják: az inkák ősi szuperétele v
Leírás:
Nem túlzás azt állítani, hogy a Maca gyökér valódi tápanyagbomba, ami tényleg méltó a szuperétel elnevezésre. A szárított maca gyökér 13-16% fehérjét, 8,5% élelmi rostot, 19 esszenciális aminosavat, A-, B1-, B2-, B3-, C- és D-vitamint, vasat, magnéziumot, rezet, cinket, nátriumot, káliumot, kalciumot, számos glükozinolátot, 20 szabad zsírsavat, valamint makaén és makamid nevű egyedi vegyületeket tartalmaz. Mindezek mellett a maca azon kevés gyógynövények egyike, melyeket „adaptogén” hatásuk miatt elismernek. Ez azt jelenti, hogy természetes módon elősegíti a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást.