Leírás:
A maca (ejtsd "maka") egy Dél-Amerikában honos, a perui Andok magaslatain termesztett erősítő és energetizáló növény. Vadon termő évelő, a retekkel egy családba tartozó ehető, gumós növény. Gyökerét szárítás után megőrlik, ezt fogyasztjuk. A növényt az inkák már 2000 évvel ezelőtt is használták gyógyászati és étkezési célokra is.Gyakran emlegetik természetes hormonszabályzóként is, melyet adaptogén tulajdonságainak köszönhetünk. Adaptogén gyógynövényeknek azokat a növényeket nevezzük, melyek képesek a szervezetünkben folyamatosan zajló változásokhoz alkalmazkodva kifejteni jótékony hatásukat. Ezek a növények kiegyensúlyozzák a belső elválasztású mirigyek és az immunrendszer működését úgy, hogy lelassítják a túlműködő és felgyorsítják az alul működő szerveket, ugyanakkor a normálisan működő szerveket nem befolyásolják, vagyis csak akkor és ott hatnak, ahol szükség van rájuk.