Tisztelt Vásárlóink!

13.000 Ft-os vásárlási összeg felett a kiszállítás ingyenes!

Aromax Mirhaolaj
Kiszerelés: 2 ml Cikkszám: 100002471 EAN kód: 5997733311051

A tömjénhez (Olibanum) hasonlóan a balzsamfafélék családjába (Burseraceae) tartozó szomáliai mirha (Commiphora molmol, syn.: C. myrrha) Szomáliában honos.
Normál ár: 1980 Ft

Tárolás:
A készítményt tartsa gyermekektől elzárva, száraz helyen, napfénytől védve.

Alkalmazási javaslat:
párologtatásra, borogatáshoz-berepedezett, rugalmasságát vesztett bőrre

Termék leirás: A kereskedelemben található másik fontos mirhát, az arab mirhát az Arábiában és Etiópiában honos arab mirha (C. abyssinica) kérgének gyantájából nyerik. Mindkét tövises, szárazságtűrő faj kérgének gyantajárataiból híg gyanta folyik ki, ezért azokat a balzsamok közé sorolják. Az ókori görögök elsősorban fertőtlenítő és gyulladásellenes szernek ismerték. Az olaj a tárolás során sűrűbbé és sötétebbé válik. A mirhák kellemes illatúak, állott mézhez hasonlítanak. A mirha használata legalább 3500 éves múltra tekint vissza. Az ókori egyiptomiak a halottak balzsamozásához, valamint parfümök és kozmetikai szerek készítéséhez használták. Összetétel, minőség A természetes balzsamból vízgőz-desztillációval nyerik ki a mirhaolajat (Aetheroleum myrrhaea), melynek színe világosbarna vagy zöldes árnyalatú, friss, fűszeres, balzsamos, gyantás illatú.A mirhaolajat sokféle, különböző szerkezetű vegyület alkotja, fontosabb alkotórészeként az alfa-kopaén, a béta- és a gamma-elemén vagy a kurzerenon említhető meg. Felhasználás A mirhaolaj számos értékes gyógyhatással rendelkezik, melyek közül a legfontosabbak:antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító. A balzsamból vagy illóolajból alkohollal készült kivonatot szájüregi gyulladások (elsősorban fogínygyulladás) és fekélyek kezelésére használják, részben ecsetelő, részben öblögetőszerként. Emellett fontos alkotórészei a különféle szájápoló készítményeknek (fogkrémeknek, szájvizeknek). Az aromalámpából elpárologtatott illóolaj jó légtér fertőtlenítő, emellett a tömjénhez hasonlóan segíti az elmélkedést, a meditációt. A mirhaolajat tartalmazó készítmények jól használhatók kisebb kozmetikai bőrhibák és gombás bőrelváltozások kezelésére. A mirhaolaj nem irritálja a bőrt, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus. A cédrusfa törzséből előállított illóolaj főként szeszkviterpén vegyületeket (pl. atlantonokat, atlantolokat, kadinént) tartalmaz. Felhasználás A cédrus illóolaj fontosabb hatásaiként antimikrobiális, nyákoldó, köptető, a bőr vérkeringését fokozó, illetve repellens hatások említhetők meg. A cédrus illóolaja masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként, inhalálásra és párologtatásra használt keverékekben légúti panaszok, illetve bőrápoló kozmetikai készítmények (pl. narancsbőr, illetve zsíros, szeborreás bőr ápolására szánt készítmények) alkotórészeként hasznosítható. Emellett rovarok távoltartására alkalmas, ún. moszkító ellenes olajkeverékek alkotórészeként is felhasználható. A cédrusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

Nettó tömeg: 2ml

Kiszerelés: 2 ml/ doboz

Forgalmazza: Aromax Zrt., H-1031 Budapest, Záhony u. 7.